Producatorul japonez anunta Sony Xperia sola, un nou smarphone cu display Bravia de 3,7 inch cu rezolutie de 854 x 480 pixeli si rezistent la zgarieturi. Aparatul are o greutate de 107 grame, dimensiuni de 116 x 59 x 9,9 mm si este disponibil in trei variante cromatice: negru, alb si rosu.

Sony Xperia sola este echipat cu un procesor dual-core STE U8500 cu frecventa de 1 GHz si o memorie RAM de 512 MB. Noul model are un spatiu de stocare de 8 GB, din care sunt disponibili pana la 5 GB, capacitate ce poate fi extinsa cu un card de pana la 32 GB, prin slotul microSD.

Smartphone-ul are o camera cu o rezolutie de 5 MP, blit LED, autofocalizare, zoom digital 16x, mod de panoramare 3D si 2D, reducerea a efectului de ochi rosii, detectie a fetei si a zambetului si inregistrare video HD 720p. Terminalul are conectivitate Wi-Fi, 3G, Bluetooth stereo (A2DP), NFC, DLNA, aGPS si microUSD 2.0.

Sony Xperia sola are instalat sistemul de operare Android 2.3 Gingerbread, update-ul Ice Cream Sandwich urmand sa fie disponibil in al doilea trimestru al acestui an. Telefonul vine cu o serie de aplicatii preinstalate precum: Facebook, Google Mail, Twitter, Google Maps, Street view, Latitude, Google Talk, YouTube, Google Voice Search, Xperia Timescape etc.

Smartphone-ul are o baterie cu capacitatea de 1320 mAh, ce asigura o autonomie de pana la 6 ore de convorbire (3G: 5h), de aproape 20 de zile (470h) in stand-by (3G: 475h), de pana la 40 de ore de redare muzica si de pana la 6 ore de redare video.

Sony Xperia sola dispune de o serie de facilitati audio precum: xLOUD, 3D surround, clear bass, clear stereo, radio FM cu RDS si jack audio de 3,5 mm. Noul model va fi disponibil in al doilea trimestru al acestui an.

Sursa: sonymobile.com