Producatorul japonez a lansat Sony Xperia U, un smartphone cu un design cu stil si compact. Noul model are integrate doua tehnologii audio, xLou si Sony 3D surround, ce ofera un sunet clar si puternic. Gadgetul poate fi conectat prin DLNA la boxe wireless sau poate fi folosit cu castile Smart si aplicatia SmartKey.

Smartphone-ul are un display TFT de 3,5 inch cu o rezolutie de 854 x 480 pixeli, realizat cu tehnologia BRAVIA. Sony Xperia U dispune de o camera cu o rezolutie de 5 megapixeli cu autofocalizare, zoom digital de 16x si blit LED. Aparatul are o greutate de 110 grame si dimensiuni de 112 x 54 x 12 mm.

Sony Xperia U este echipat cu un procesor Qualcomm dual-core cu frecventa de 1 GHz. Telefonul are instalat sistemul de operare Android 2.3 Gingerbread, update-ul Ice Cream Sandwich fiind planificat pentru al doilea trimestru al acestui an.

Smartphone-ul are o autonomie de 6 ore si 36 de minute de convorbire, de 45 de ore redare audio, de pana la 6 ore de redare video si de aproape 20 de zile (472 ore) in stand-by. Gadgetul va putea fi disponibil incepand cu trimestrul al doilea.

Xperia U este prezentat la standul Sony din cadrul Mobile World Congress, ce are loc intre 27 februarie si 1 martie 2012 la Barcelona. Alte stiri si noutati de la MWC pe Yoda.ro la sectiunea Mobile 2012.

          

Sursa: sonymobile.com