La Mobile World Congress 2012 de la Barcelona au fost oferite premiile GSMA, prilej cu care au reinceput discutiile pe marginea celui mai bun smartphone al momentului, categoria cea mai ravnita.

In cursa au intrat iPhone 4S, HTC Desire S, Nokia Lumia 800, Samsung Galaxy Nexus si Samsung Galaxy S II, iar marele castigator a fost Galaxy S II.

De altfel Samsung, cu doua telefoane in cea mai importanta categorie, a fost declarata si cea mai buna companie producatoare.

Informatii despre Samsung Galaxy S III, aici.

Premiul pentru cel mai bun feature phone le revine celor de la Nokia, pentru modelul C3-00. Au mai fost pe lista juriului: Emporia Life Plus Easy to Use Mobile Phone, Nokia C2-03, Nokia C3-01 si Samsung Ch@t 335 (Samsung S3350).

La tablete, castigator a fost Apple, pentru iPad 2. Pentru premiu s-au mai luptat: Acer Iconia Tab A500/501, Amazon Kindle Fire, Asus Eee Pad transformer si Samsung Galaxy Tab 10.1.

La aplicatii s-au remarcat: Angry Birds Rio, Swiftkey si WhatsApp, iar premiul "Best consumer Mobile Service" le-a revenit celor de la Google, pentru Google Maps pentru Android.

Lista completa a castigatorilor, aici.