Liquid Z410, ieftin si capabil 4G

Acer a anuntat un nou telefon low-cost inainte de startul CES 2015, numit Liquid Z410. Acer este de mult timp un fan al telefoanelor 'de buget', iar acesta se pliaza perfect pe acest model. Noul device doreste sa ofere o experienta solida ce ar justifica un pret mediu, numai ca acesta este unul relativ mic.

Z410 vine cu un precesor pe 64 de biti quad-core MediaTek MT6732 CPU, ARM Mali-T760 GPU, precum si cu conectivitate 4G. Are si un display de 4.5 inch qHD cu o rezolutie de 540 x 960, o camera principala de 5MP si una secundara de 2MP. Bateria este una buna, putand rezista pana la 5.5 ore de convorbire si 400 de ore in standby.

Nu este cunoscut cu ce tip de Android va veni, insa va contine Acer QuickTouch si AcerRAPID Key. Iar pretul va fi de 129 de euro, urmand sa fie disponibil in Europa, Asia si Africa pana la sfarsitul lunii februarie.

Telefonul va fi prezentat la CES, urmand ca in aceste zile sa apara si mai multe detalii.

Cel mai mare Chromebook

Acer va prezenta cel mai mare Chromebook de pana acum la CES 2015, urmand sa aiba un display de 15.6 inch. Conceptul de laptop low-cost va oferi astfel experienta unui laptop full-sized, fiind destinat celor care sunt mai interesati de productivitate, si nu de portabilitate.

Va avea Chrome OS, un sistem de operare baza pe browser-ul Google, Chrome, fiind in primul rand construit pentru folosirea online. Este facut astfel incat sa ceara mai putin decat sistemele traditionale de operare pe laptopuri, ceea ce le permite Chromebook-urilor sa ofere o varianta mai ieftina consumatorilor.

Acestea au fost pana acum, in mod traditional, de dimensiuni mici. Insa acest lucru se schimba odata cu Chomebook 15. Acer a explicat ca ecranul mai mare este pentru a imbunatati productivitatea.

Vine in versiuni diferite in ceea ce priveste procesorul si display-ul. Consumatorii vor putea alege fie un ecran Full HD sau doar HD, si pot decide daca acesta va avea Intel Core i3 5005U de a 5-a generatie sau Intel Celeron 3205U. Pretul va fi diferit si daca va fi aleasa varianta de 16GB sau de 32GB spatiu de stocare, precum si daca va avea 2GB sau 4GB de RAM.

Chromebook 15 va fi pus in vanzare in Europa in luna februarie pentru 279 de euro. Un al doilea laptop, mai mic, Chromebook 13, va veni de asemenea cu touchscreen, a anuntat Acer. Acest Chromebook vine cu procesor Nvidia Tegra K1, ceea ce inseamna ca va avea performante grafice superioare celorlalte produse din aceasta categorie. Va fi pus in vanzare luna aceasta pentru 329 de euro.