Business Insider / Microsoft a anuntat luni o noua intelegere cu Samsung pentru ca aplicatiile de Microsoft Office sa fie instalate pe tabletele cu Android ale companiei din Coreea de Sud. In plus, Microsoft a mai anuntat ca va finaliza intelegeri cu 11 producatori de telefoane cu Android, inclusiv cei de la Dell. Aplicatiile incluse sunt Microsoft Word, Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive si Skype.

Anuntul vine dupa ce in urma cu o luna Microsoft si Samsung au anuntat ca vor fi instalate anumite aplicatii Microsoft cloud pe flagshipul Galaxy S6, si pe Galaxy S6 Edge.

Este o strategie folosita de Microsoft impotriva rivalilor de la Google. Acestia controleaza sistemul de operare si ofera Android gratuit producatorilor de device-uri. Google castiga bani de pe urma Android din lucruri precum integrarea cautarii pe aceste device-uri, primind un procentaj cand utilizatorii cumpara aplicatii si incurajand oamenii sa foloseasca aceste telefoane cu alte servicii platite precum Google Apps. Chiar daca Microsoft nu opreste posibilitatile Google de a castiga bani de pe urma Android, este un obstacol important. Iar acest lucru se datoreaza faptului ca Samsung se tine de cuvant si le permite utilizatorilor sa stearga aplicatiile nedorite de pe telefoanele cu Android.

Cu alte cuvinte, utilizatorii pot, daca isi doresc, sa transforme telefonul intr-unul pro-Microsoft si sa renunte la Google.