Adio PIN,parole, recunoastere faciala sau puncte de unit. Acum, un simplu tatuaj iti poate debloca telefonul! E de ajuns un singur gest si, voila! Vestea buna e ca tatuajul acesta nu doare si nu e permanent. Si vestea si mai buna e ca un set de 10 astfel de tatuaje costa 10 dolari, deci unul singur va costa 3,5 lei.

Motorola a venit cu ideea aceasta. Compania a facut un parteneriat cu cei de la VIVALnK pentru a crea un tatuaj temporar capabil sa deblocheze Moto X. Ideea e simpla si functioneaza datorita unui cip NFC ultrasubtire, incorporat intr-o folie de adeziv medical antialergic.

“Utilizatorii normali isi deblocheaza telefonul in medie de 9 ori pe zi”, spune Deepak Chandra, seful diviziei de tehnologie si proiecte avansate de la Google. “Intre procesul dureaza in medie cam 2,3 secunde. E frustrant si asta ii face pe mai mult de jumatate dintre utilizatori sa renunte la orice forma de blocare a telefonului, ceea ce le pune in pericol datele personale. De aceea am incercat sa venim cu un nou mod de a debloca telefoanele, mai intuitiv si mai rapid”, mai spune Chandra. Deocamdata, tatuajul-minune functioneaza doar cu Motorola X. Cercetatorii mai trebuie sa gaseasca insa si un design atragator, dar asta e una dintre cele mai mici probleme.