Gorilla Glass a ajuns la a 4-a generatie. Compania producatoare, Corning, spune ca e de doua ori mai rezistenta decat orice alt produs concurent. Gorilla Glass 4 nu se crapa sau sparge nici dupa o cazatura de la 1 metru, in cel putin 80% din cazuri.

Cei de la Corning spun ca producatorii de telefoane sunt deja interesati de Gorilla Glass 4 si am putea vedea curand display-uri protejate de aceasta sticla. E o alternativa mult mai ieftina decat ecranul cu safir, care se presupunea ca ar veni pe iPhone 6.

Goriila Glass a fost supusa si celor mai dure teste, capabile sa convinga pe oricine. Cornig i-a pus pe cei doi vanatori de mituri, Adam Savage si Jamie Hyneman, sa inventeze cateva experimente si sa incerce sa sparga sticla. Inainte de a testa Gorilla Glass, acestia au explicati si cum sunt fabricate alte tipuri de sticla, precum si cum ajuta proprietatile acestora la indeplinirea diverselor functii.

A doua parte a demonstratiei se axeaza fix pe sticla celor de la Corning. Cei doi incearca sa zgarie un ecran, fara niciun rezultat,  lasa sa cada o bila de otel pe telefon, fara sa-l sparga, supun un parbriz din Gorilla Glass unei trageri cu tunul si fac o demonstratie impresionanta a rezistentei la compresie. Desi rezista cu brio in momentul in care o greutate e aruncata pe ea, sticla se face farame atunci e taiata cu un cleste. Filmata cu incetinitorul, si redata apoi cu 100.000 de cadre pe secunda, dezintegrarea sticlei se vede incredibil (minutul 4:28)