Microsoft da atacul la Google si Apple. Vrea sa isi lanseze asistentul virtual Cortana si pe doua dintre sistemele mobile de operare cu care rivalizeaza Windows. Cortana va fi astfel disponibila p[e Android si iOS. Compania din Redmond isi facuse mai demult publice intentiile, fara a detalia insa despre ce sisteme de operare e vorba.

Cortana e poate cel mai apreciat asistent virtual. Din pacate, e disponibil momentan doar pe telefoanele si tabletele cu Windows, avand o cota de piata minora. Sefii Microsoft planuiesc sa agite insa putin apele. “Vrem sa definim un domeniu competitiv. Putem asigura serviciile de asistenta virtuala mai bine ca oricine si vom face totul pentru a usura viata utilizatorilor”, primite Eric Horvitz, managing director al Microsoft Research, intr-un interviu pentru Reuters.

Cei de la Microsoft planuiesc si un upgrade major pentru Cortana. “Tehnologia capabila de recunoastere si intelegere a textului din e-mailuri, de exemplu, va juca un rol central in urmatoarea versiune a Cortanta. Vrem sa dezvoltam o versiune si mai avansata”, a dezvaluit Horvitz cateva detalii despre proiectul cu nume de cod Einstein, care foloseste inteligenta artificiala pentru a extrage si prelucra date.

Asistenul Cortana a fost deja anuntat ca o functie importanta pentru telefoanele, tabletele si laptopurile care vor folosi Windows 10. Va deveni totodata si parte a consolelor Xbox One, odata ce vor fi integrate in versiunea unificata a noului sistem de operare al Microsoft.