Cei de la DxO, recunoscuti pentru faptul ca testeaza calitatea camerelor printre altele (fiind cei care au desemnat Samsung Galaxy S6 Edge telefonul cu cea mai buna camera) s-au decis sa se avante in partea de hardware cu DxO One. Este un modul de camera care se ataseaza la un device Apple si care poate face fotografii in format RAW cu senzorul 1'' 20.2MP din spatele lentilelor f/1.8.

DxO One foloseste o conexiune fizica pentru a functiona pe iPhone sau iPad, prin portul lightning (cel folosit pentru incarcare), eliminandu-se astfel lag-ul in comparatie cu cele cu conexiuni wireless Sony QX.

Senzorul este 3:2 CMOS BSI, apertura putand merge de la f/1.8 pana la f/11. Poti ajusta ISO oriunde de la 100 pana la 51.200, iar viteza obturatorului de la 1/8.000s pana la 15 secunde. Formatele disponibile sunt JPG, DNG si DXO (SuperRAW). Pentru video, DxO One inregistreaza fisiere MOV pana la 1080p 30fps. Poti inregistra un clip slow motion la 720p 120fps.

 

O aplicatie dedicata pe smartphone ofera un control similar cu cel de pe aparatele DSLR. Formatul SuperRaw inseamna inregistrarea a 4 fotografii, lipite apoi prin procesare software pentru obtinerea un calitati de nivelul DSLR, conform propriilor review-uri efectuate de DxO.

One se poate roti la 60 de grade si pe verticala. Din moment ce portul lightning ofera aceasta posibilitate, One se poate intoarce pentru a surprinde si un selfie.

One vine si cu un card microSD avand in vedere dimensiunile mari ale pozelor RAW. Bateria are autonomie de 200 de fotografii. Camera intreaga are o greutate de 108g si dimensiuni 67.5 x 48.9 x 26.3mm. Este compatibila cu fiecare iPhone sau iPad cu port lightning si care are iOS 8 sau mai recent.

DxO One are si cateva puncte slabe - nu are stabilizator optic sau zoom, oferind doar unul digital, si nu are nici blitz. Cea mai mare problema este insa pretul.

Momentan precomenzile sunt disponibile doar in Statele Unite la pretul de 600 de dolari, urmand sa fie disponibil din septembrie. In Europa, pretul va fi de 650 de euro.