Apple a adaugat emoji diverse odata cu iOS 8.3 si OS X 10.10.3. De atunci, acestea au facut parte din sistemele de operare si disponibile in aplicatiile din ambele platforme. Totusi, daca voiai sa trimiti altceva cuiva ce nu era pe aceste platforme, vedeau o fata alba standard.

Android nu are un set nou de emoji inca, insa WhatsApp a luat-o inainte si a adaugat suport pentru acestea in aplicatie. WhatsApp a folosit mereu setul Apple de emoji astfel ca nu au fost necesare multe modificari in aplicatia de Android. La fel ca in iOS, emoji-urile care au suport pentru mai multe culori pot fi apasate mai mult timp pentru a fi afisate mai multe optiuni. Va face asta automat prima data cand apesi unul si culoarea pe care o alegi va deveni cea din default pana alegi alta manual.

Pe langa asta, WhatsApp a adaugat suport si pentru salutul Vulcan - si acesta fusese adaugat in iOS si OS X dar dezactivat fara explicatie de catre Apple.

Totul este o parte limitata momentan disponibila prin site-ul WhatsApp, versiunea din Play Store fiind updatata mai lent cu noile functii.