O noua functie din Google Translate pe telefoanele cu Android le va permite utilizatorilor sa traduca textul in orice aplicatie, ceea ce inseamna ca utilizatorii aplicatiilor de chat precum WhatsApp sau Facebook Messenger vor putea intelege imediat ceea ce le spune o alta persoana intr-o limba straina.

Acest nou update major a fost lansat saptamana aceasta de catre Google. Pana acum, utilizatorii trebuiau sa iasa din aplicatia in care se aflau si sa duca textul in Google Translate sau in alta aplicatie. Integrarea cu aplicatiile de Android inseamna ca utilizatorii vor putea selecta textul si cu o simpla apasare de buton acesta va fi tradus.

O fereastra noua va aparea aratand traducerea textului, existand posibilitatea sa raspunzi persoanei respective in limba aceea. Google Translate functioneaza cu 103 limbi straini - uneori insa nu este de o acuratete foarte mare.

Google Translate a devenit insa o aplicatie extrem de utila si in voiaj, fiind folosita de 500 de milioane de oameni. Alte update-uri pentru serviciu includ aducerea modului offline de pe Android si pe iOS astfel ca utilizatorii de iPhone o pot folosi fara o conexiune la internet. De asemenea, a fost adaugata limba chineza pentru traducerea cu ajutorul camerei a cuvintelor scrie.