"Nu mai suntem Android, suntem si Windows", au spus reprezentantii Allview la lansarea primelor lor gadgeturi cu Windows. Cele doua telefoane, Allview Impera i si Impera S, dar si tableta Impera i8, de 8", pot fi deja precomandate, urmand ca la sfarsitul lui iulie sau la inceputul lui august acestea sa ajunga la clienti.

Directorul de operatiuni al brandului Allview, Dorin Gaman, a declarat in cadrul evenimentului ca spera ca pana la finalul acestui an compania sa sa vanda 30.000 de smartphone-uri si 10.000 de tablete cu Windows. Pentru 2014, brasovenii de la Visual Fan, care stau in spatele brandului Allview, spera sa aiba o crestere de cel putin 10% fata de anul precedent.

Tudor Galos, Consumer Marketing Manager la Microsoft, a declarat ca unul dintre avantajele pe care il are un smartphone cu Windows este ca se integreaza bine in ecosistemul care il are in centru pe utilizator, deoarece aceeasi aplicatie poate fi instalata pe mai multe tipuri de gadgeturi dupa ce e cumparata o singura data. Mai mult, spune el, cei care vor un telefon pe a carui autonomie sa se poata baza, trebuie sa stie ca "in Store se valideaza doar aplicatii care nu omoara bateria".

Gabriela Mladin a mai declarat, la randul sau, ca Windows ocupa locul doi in Romania dupa Android in preferintele consumatorilor si ca este sistemul de operare mobil cu cea mai mare crestere la nivel global. Companiile de cercetare a pietei vorbesc de un avans cu 30% in 2018 fata de 2014. 

Cei care cumpara o tableta cu Windows primesc gratuit si 1 TB de spatiu de stocare timp de un an in cloud, prin intermediul pachetului Office 365 Personal, o oferta greu de egalat de celelalte servicii de pe piata. Suita Office vine impreuna cu 60 minute internationale lunare pe Skype.

Allview Impera i, un telefon dedicat tinerilor

Cel mai accesibil dintre telefoane este Impera i, care a primit un ecran IPS de 4,7" cu Dragontrail Glass pentru protectie. Telefonul este foarte subtire, el masurand doar 7,2mm. Sistemul de operare este Windows Phone 8.1

Allview Impera i este dual-SIM, are un procesor quad-core la 1,2 GHz, 1 GB de RAM si 8 GB de spaatiu de stocare. Telefonul are doua camere foto, una de 8MP cu autofocalizare, si o alta de 2 MP. Bateria este de 1750mAh.

Utilizatorii vor putea folosi OneDrive, cum e numit cloudul celor de la Microsoft, care permite sincronizarea datelor si setarilor in cloud in timp real.

Sistemul de operare Windows Phone vine cu Action Center, care arata notificarile si activitatile noi ale utilizatorului, dar si cu Senses, o suita de functionalitati ce permit gestionarea mai usoara a traficului de date, a spatiului de stocare si a duratei de viata a bateriei, a explicat Galos.  

Impera i costa 699 de lei la precomanda.

Allview Impera S, un telefon dedicat mediului business

Allview a prezentat si un telefon cu Windows 8.1 pe care il targeteaza spre segmentul business. Impera S se conecteaza usor la majoritatea mediilor enterprise si include aplicatiile din familia Office.

Telefonul are un ecran un pic mai mare decat celalalt model. Impera S vine cu o diagonala de 5". El a primit un procesor quad core 1.2 GHz de la Qualcomm, 1GB de RAM si 8 GB de spatiu de stocare. Cele doua camere au tot 8MP, si respectiv 2MP, iar pozele se salveaza automat in OneDrive. Bateria este de 2000mAh.

Impera S poate fi precomandat deja la 749 lei.

Impera i8, "un PC complet functional" (Galos)

Allview a lansat si o tableta de 8", care functioneaza cu sistemul de operare Windows 8.1 cu Bing. Ea are un ecran IPS si se vrea o alternativa la laptop. Tableta vine cu USB si cu Bluetooth, astfel ca oricand ii puteti conecta o tastatura si un mouse.

Impera i8 are procesor Intel Atom Z3735E quad-core pe 64 de biti, inclus pentru prima dată de Allview pe un device propriu. La acesta vin in completare Intel HD Graphics, 1 GB de RAM si 16GB de spatiu de stocare. Exista si un slot pentru card microSD de pana la 32GB.

Tableta e vanduta impreuna cu un abonament gratuit pentru 1 an la Office 365 Personal, care presupune un spatiu de stocare de 1TB in OneDrive. Abonamentul poate fi innoit dupa un an in schimbul sumei de 299 RON, in prezent cel mai mic pret de pe piata in cazul unui spatiu disponibil de 1TB.

Impera i8 poate fi precomandata la 849 lei.