Telefonul lansat in premiera la Barcelona la Mobile World Congress, Allview X2 Soul Pro, ne-a fost prezentat astazi in Bucuresti. Pe langa telefon, cei de la Allview au anuntat si colaborarea cu RCS RDS, cei care vor avea acest telefon la oferta.

Alcatuit din sticla si un metal foarte solid, dintr-un aliaj de aluminiu si magneziu, X2 Soul Pro este un telefon foarte subtire, cu o grosime de 5.5mm, si care promite sa atraga atentia atat prin design, cat mai ales prin specificatii si performanta.

Este primul telefon Allview pe 64 bit, cu procesor octa-core, 2GB de RAM. Vine cu 16GB spatiu de stocare ce pot fi suplimentati cu ajutorul unui card microSD. Are o baterie de 2.700 mAh, camera fiind cu senzor Sony de 13MP. Cei de la Allview au specificat ca dureaza doar 1.1 secunde pentru a face o fotografie - 0.5 secunde pentru deschiderea aplicatiei, 0.5 secunde pentru focalizare si 0.1 secunde pentru captura.

Daca acestea aspecte erau cunoscute, prezentarea s-a concentrat pe aspectele noi cu care vine telefonul. In doua variente, alb cu rama aurie si negru cu rama aurie, telefonul poate fi controla prin gesturi. In plus, odata activata o functie din setari, poti deschide o aplicatie chiar si cand telefonul este blocat! Cu alte cuvinte, daca desenezi un F pe ecranul oprit, Facebook-ul va fi aprins, daca setezi acest lucru.

Cei de la Allview s-au concentrat si pe partea audio. Amplificatorul NXP a fost inclus in placa de baza, iar tehnologia de sunet DTS este inclus in aplicatia de muzica atunci cand asculti la casti.

Primul telefon din gama Soul care este dual SIM, X2 Soul Pro are doar 126 de grame in total, dintre care 27 de grame carcasa si 43 de grame bateria. Am putut face poze si la interiorul telefonului, asa cum puteti vedea in galeria foto.

Raman de vazut aceste aspecte intr-un viitor review al telefonului. Mai ales in ceea ce priveste bateria pentru ca, asa cum au spus cei de la Allview, consumul ecranului a fost redus cu 25% iar consumul procesorului cu 40%. In plus, telefonul vine si cu Super Power Saving Mode.