Pana la lansarea oficiala a Android L, utilizatorii se multumesc deocamdata doar cu vestile bune. Ultima dintre ele se refera la posibilitatea de criptare a datelor. Desi optiunea era oferita utilizatorilor inca din 2011, Android L va cripta datele inca de la primul setup, cu ajutorul parolei de deblocare. Din acest punct de vedere, Android L se va situa pe acelasi palier cu iOS 8, in privinta posibilitatilor de criptare.

Cheile de criptare nu sunt stocate in afara dispozitivului, asa ca nici macar Google nu va putea oferi autoritatilor informatii confidentiale”, a declarat purtatorul de cuvant al Google, Niki Christoff, pentru Washington Post

Conform aceleiasi publicatii, Android L ar urma sa fie lansat in octombrie. Masura luata de Google vine in contextul scandalului in care marile companii au fost implicate dupa dezvaluirile lui Edward Snowden referitoare la colaboarea acestora cu NSA.  Astfel, odata activata optiunea de criptare, marii producatori vor putea ridica linistiti din umeri, chiar si in cazul solicitarilor oficiale ale guvernelor.

De cealalta parte insa, oficialii politiei se plang ca nivelul din ce in ce mai ridicat de securizare a dispozitivelor fac accesul si mai dificil, iar asta le ingreuneaza posibilitatea de a preveni eventuale infractiuni sau chiar atacuri teroriste.