Android M si iOS 9, urmatoarele versiuni ale sistemelor de operare mobile, nu vin cu schimbari fundamentale la capitolul design. In schimb, producatorii au lucrat la un nivel mai profund, concentrandu-se pe imbunatatirea experientei utilizatorului, oferind un management superior al bateriei, optimizand performanta si facand mici ajustaje.

Companiile Google si Apple au depus mari eforturi si de aceasta data pentru a multumi cat mai multa lume. Fiecare a incercat sa dezvolte un produs cat mai bun, in acelasi timp tragand cu ochiul la concurenta. In unele situatii, a fost mai mult decat o privirepe fuga. Cele doua sisteme ajung sa imprumute functii si idei unul de la altul, dupa cum au remarcat cei de la phonearena.com

Android M ajunge sa imprumute de la iOS 9 cateva feature-uri, precum:

1. Permisiunile pentru aplicatii. Pana acum, utilizatorii de Android ofereau sau negau permisiunile pentru aplicatii in masa, inainte ca aplicatiile sa se instaleze pe telefon. La Android M, aplicatiile vor cere anumite permisiuni inainte ca aplicatia sa aiba nevoie de acestea, ceva ce iOS facea de multa vreme: 

2. Spre deosebire de iOS, atunci cand un utilizator incearca sa selecteze si sa copieze un text in Android, i apare o bara neintuitiva la marginea ecranului. Cu Android M, telefonul va afisa o bara care va contine butoane petnru "copy", "paste" si "cut"

3. Suport nativ pentru senzorul de amprenta

4. Doze, feature-ul de economisire a bateriei, blocheaza aplicatiile, pastrand doar notificarile importante, un lucru pe care iOS stie sa-l faca inca din 2013

5. Modul native Do Not Disturb din iOS, pe langa faptul ca pune pe silent alarmele, face ca telefonul sa inchida in cazul in care cineva suna de doua ori in 3 minute. Functia va aparea si pe Android M.

6. Suport MIDI