Recent, WhatsApp a adaugat functia de convorbire pe langa platforma de mesagerie iar multi utilizatori au crezut ca aceasta este gratuita. Ei bine, nu e. Iar neatentia poate duce la o factura uriasa catre operatorul de telefonie mobila.

Spre deosebire de convorbirile normale, WhatsApp se foloseste de traficul de internet pentru a te pune in legatura cu prietenii si familia. Daca folosesti un hotspot de WiFi, atunci esti in siguranta. Insa daca suni prin 3G sau 4G, atunci poti avea o surpriza extrem de neplacuta.

Un test recent al celor de la AndroidPit a dezvaluit ca convorbirile pe WhatsApp pot consuma pana la 1.3Mb de date pe minut! Astfel, un plan de date de 500MB poate fi epuizat dupa doar 11 ore de convorbiri. Intr-o luna, asta ar insemna 11 minute pe zi. Si cum pretul dupa epuizarea planului de date este unul ridicat, utilizatorii se pot trezi cu costuri suplimentari foarte mari.

Acest lucru nu se intampla numai pe WhatsApp, si celelalte platforme de convorbiri pe internet precum Facebook Messenger, Google Hangouts sau FaceTime de la Apple consumand multe date.