ToTok este una dintre aplicațiile de mesagerie care au crescut destul de mult în ultima perioadă, atât în App Store, cât și în Google Play Store. Acest final de an a venit însă cu o veste extrem de îngrijorătoare pentru utilizatori.

Potrivit publicației The New York Times, aplicația a fost folosită drept un tool de supraveghere în Emiratele Arabe Unite.

Lansată în data de 27 iulie a acestui an, aplicația a avut succes deoarece în Emirate nu există WhatsApp și Skype, acestea fiind blocate la nivel guvernamental. Aplicația a evoluat spectaculos și s-a extins la nivel global, ajungând în trending chiar și în App Store-ul din SUA.

Potrivit unor informații dezvăluite de autoritățile americane pentru The New York Times, aplicația a fost folosită pentru a obține date personale, precum contacte, locații și chiar și conversații. 

În clipa de față, aplicația care a strâns zeci de milioane de utilizatori din toată lumea a fost ștearsă din Google Play Store, iar Apple a pus-o sub investigație pentru a lua o decizie dacă o va elimina sau nu.