O noua aplicatie promite sa-ti dezvaluie daca cineva a murit intr-o casa pentru a sti inainte sa o cumperi. DiedInHouse.com va cauta crime, sinucideri, morti suspicioase sau naturale ce au avut loc la o anumita adresa.

De asemenea, poate dezvalui daca a fost identificat in acel loc un laborator de metafetamina sau vreun incendiu. Totul pentru 11.99 dolari la o singura cautare.

Baza de date are 4.5 milioane de case pana acum, conform celor de la Bloomberg. Pana acum, au fost cumparate 30.000 de cautari pentru case.

Majoritatea persoanelor vor sa stie daca cineva a fost omorat in casa pe care urmeaza sa o cumpere insa multe state din America au legi impotriva dezvaluirii mortilor sau crimelor unor potentiali cumparaturi. In Pennsylvania si Massachusetts legea spune ca nu este necesara dezvaluirea unei crime pe o proprietate, iar cea din Massachusetts spune chiar ca "presupuse fenomene supranaturale" nu trebuie dezvaluie intr-o tranzactie imobiliara. In schimb, in Dakota de Sud si Alaska potentialii cumparatori trebuie sa fie informati daca vreo crima sau sinucidere a avut loc pe o proprietate in ultimele 12 luni.

In anumite cazuri mediatizate, adresele sunt schimbate pentru a nu dezvalui istoria morbida a unei case. Acesta a fost cazul adresei 755 15th Boulder Colorado, schimbata in 749 15th St timp de 10 ani dupa ce un copil de 6 ani, JonBenet Ramsey, a fost omorat acolo in 1996. Reprezentantii DiedInHouse spun ca au updatat ambele adrese pentru ca viitorii cumparatori sa stie istoria casei.