Sa faci bani din aplicatii pentru smartphone-uri si tablete nu este o munca usoara, tocmai de aceea au loc tot mai multe conferinte in care se discuta "facerea banilor din piatra seaca", piatra seaca fiind, in acest caz, piata de aplicatii gratuite. Cu toate acestea, analistii din industrie sustin ca s-ar putea ajunge la o cifra ametitoare: 1 trilion (1.000.000.000.000.000) de dolari!

Conform pietei, pretul mediu al unei aplicatii in Android ar fi de 0,06 dolari (este o medie intre cele contracost si cele gratuite), in timp ce una pentru iPhone ajunge la 0,19 dolari, iar una pentru iPad la 0,50 dolari. Raportul aplicatiilor gratuite pentru iOS este de 90% din intreaga piata (in crestere de la 84% cate se inregistrau cu un an in urma), in timp ce 6% costa, in medie 0,99 dolari.

Cu toate acestea, valorile aplicatiilor trebuie sa se vada in alta parte. Concret, cati utilizatori de Spotify (din 6 milioane) platesc abonamentul complet pentru a asculta muzica sau cati platesc abonamentele publicatiilor pentru care isi descarca aplicatiile gratuite?