Cei de la Apple sunt hotarati sa investeasca masiv in urmatorul iPhone

Cu toate ca au avut un succes important cu lansarea iPhone 6 si iPhone 6 Plus, cei de la Apple isi gandesc deja pasii pentru urmatorul telefon ce urmeaza sa fie lansat in 2015. Iar un lucru pe care cei de la Apple il vor neaparat pentru urmatoarele telefoane este ecranul din cristale de safir!

Apple a investit peste un miliard inainte de lansarea iPhone 6 in tentativa de a proteja telefonul cu ecran de safir - crearea unui device cu un ecran imposibil de zgariat reprezenta unul dintre punctele cu care sa-i atraga pe clienti. Nu s-a intamplat asta, iar utilizatorii s-au plans ca ecranul iPhone 6 se zgarie foarte usor.

De ce au renuntat atunci la ecranul din cristal de safir? Discutia e mai complicata. La o luna dupa lansarea celor 2 telefoane, GT Advanced Technologies, cei care s-au ocupat cu livrarea ecranelor de cristale de safir pentru Apple, au intrat in faliment. Iar cei de la Technology Review dezvaluie cateva motive pentru care s-a renuntat, pe moment, la acea tehnologie.

Cristalul de safir parea materialul perfect pentru ecranele telefoanelor. E folosit de mult timp pentru ceasurile de lux, Apple folosindu-l din 2013 pentru a proteja camera si senzorul de amprenta. Insa folosirea unui ecran mare din cristal de safir, suficient pentru un telefon, ar costa de 10 ori mai mult decat in cazul folosirii geamului normal. In 2013, GT, compania care a produs si vandut materialul pentru cresterea safirului de multi ani, sustinea ca ar costa doua treimi prin marirea echipamentului si adaptarea procedurilor pentru cresterea cristalului pentru a crea cristale cilindrice, care sunt de doua ori mai mari decat cristalele de safir normale.

Apple a dorit initial sa cumpere materialul pentru cresterea safirului de la GT. Insa, la 5 luni distanta, Apple a cerut schimbarea unor date din intelegere, cerand ca GT sa ofere ei insisi safirul. De fapt, Apple a dorit ca GT sa construiasca cea mai mare fabrica din lume pentru a produce safirul, dubland capacitatea de productie. Cei de la Apple au spus in cadrul procesului ca GT a esuat in tentativa de a produce "orice cantitate semnificativa si folosibila de safir".

Producerea safirului necesita un media foarte curat, insa constructia fabricii a insemnat ca safirul era crescut "intr-un mediu contaminat care a afectat calitatea materialului", conform GT. De asemenea, acestia au spus ca Apple nu a instalat un generator de rezerva, iar cateva momente de pana au ruinat mai multe serii de cristale de safir. Alte probleme tehnice au fost faptul ca dureaza aproape o luna pentru a crea cristale cilindrice. De asemenea, nu poti vedea rezultatul decat la final dupa scoaterea din cuptor. Daca exista vreo problema, ea nu poate fi corectata decat la final si atunci mai dureaza inca o luna.

Cei de la Apple sunt insa determinati sa ofere ecrane din cristale de safir pentru iPhone 6s sau iPhone 7 in 2015 si au inceput discutiile cu Foxconn. Compania chineza nu are in acest moment suficiente resurse petnru a asigura comanda Apple, insa se pare ca lucreaza la o fabrica de display-uri in Zhengzhou, creata special in acest sens. Ramane de vazut daca parteneriatul va deveni oficial - in acel moment va fi clar daca urmatoarele telefoane ale celor de la Apple vor avea ecran din cristale de safir.

Share articol: