Apple a lansat prima aplicatie proprie din istorie care este pentru sistemul de operare al celor de la Google, Android. Aplicatia se numeste "Move to iOS", fiind practic un mod prin care Apple vrea sa-i convinga pe utilizatori sa treaca la iPhone.

Aplicatia este construita plecand de la ideea ca exista utilizatori de Android care ezita sa-si cumpere iPhone deoarece toate datele sunt legate de Google. "Move to iOS" ajuta la transferul tuturor datelor din telefonul cu Android pe iPhone.

"Move to iOS" functioneaza creand o retea Wi-Fi privata pentru a transfera datele. Samsung are o varianta similara numita "Smart Switch". Poti selecta diferite categorii care sa fie transferate, inclusiv poze, mesaje, conturi Google, contacte si bookmark-uri. Aplicatiile descarcate nu pot fi insa transferate pentru ca Apple Store si  Google Play sunt entitati diferite. "Move to iOS" este compatibila cu toate device-urile ce au Android incepand cu 4.0 KitKat.

Aplicatia lansata odata cu iOS 9 si in preajma lansarii iPhone 6s a fost insa intampinata cu multe critici din partea utilizatorilor - dintre cei care au votat, aproximativ 75% i-au dat o singura stea!