Apple tocmai a lansat update-ul la iOS 8.4, disponibil si in Romania de cateva ore. Ultima versiune aduce cateva functii noi, dar si mult asteptatul Apple Music, serviciul de streaming pentru muzica. Odata cu update-ul la iOS 8.4, Apple a rezolvat si problema conexiunii Wi-Fi, care afecta o buna parte din posesorii de tablete iPad. Problema a aparut inca de la lansarea iOS 8 si a fost rezolvata abia acum.

Cealalta mare noutate e faptul ca prin Apple Music, compania a intrat in randul celor care ofera servicii de streaming de muzica. Aplicatia e acum parte din iOS si ofera un catalog imens de titluri pentru un abonament individual de 4,99 euro pe luna, sau 7,99 euro pentru toata familia. Abonamentul de 14,99 euro poate fi impartit de sase utilizatori.

Apple Music a fost dezvaluit prima data la inceputul lunii, la conferinta dezvoltatorilor pentru Apple. Serviciul combina streaming-ul cu playlist-uri create si moderate de utilizatori agreati, statii radio, inclusiv Beats 1 Radio (disponibil si in Romania) si functii precum integrarea cu libraria si continutul din iTunes.

Serviciul Apple Music concureaza direct cu Google Play Music, Spotify sau Rdio. Spre deosebire de rivalul Google, care ofera o perioada de incercare de doar 30 de zile, Apple Music e gratuit timp de trei luni, incepand cu momentul in care il accesezi prima data. Alte doua avantaje ale aplicatiei Apple Music sunt albumele exclusive (precum 1898, al lui Taylor Swift), precum si continutul Connect, asemanator unei retele de socializare.

Ce poti face daca te abonezi la Apple Music

  • Poti asculta Beats 1 Radio, dar si o gramada de alte posturi radio

  • Poti urmari artisii preferati, stirile lor si noutati despre ei, recomandari si review-uri in sistemul Connect

  • Poti sa asculti toate melodiile din colectia care e permanent imbunatatita, prin streaming sau offline

  • Poti sa iti transferi muzica din librariile de pe diversele dispozitive in iCloud si poti adauga noi melodii in libraria pentru utilizatori
  • Poti edita playlist-uri

 

Cum poti renunta la abonamentul Apple Music dupa expirarea celor trei luni gratuite

Daca ai folosit pana acum doar iTunes, noua aplicatie oferita de Apple poate produce confuzie. Ca sa o accesezi, trebuie mai intai sa instalezi update-ul iOS 8.4. Acceseaza apoi iconita Music, unde vei constata ca tab-urile pentru artisti sau playlisturi au fost mutate sub tab-ul My Music, in partea dreapta. Daca vrei sa asculti offline muzica, trebuie sa apesi pe butonul de cautare, sa selectezi albumul sau artistul preferat si apoi sa apesi pe butonul “+”. Pe langa asta, poti folosi si noile comenzi cu care a fost dotata Siri. Aplicatia are si un mini player, care poate fi accesat de oriunde, ataat vreme cat esti in Apple Music.

Daca vrei doar sa incerci Apple Music, sau daca te-ai abonat din greseala si nu vrei sa platesti cei 4,99 sau 7,99 euro pe luna, trebuie sa dezactivezi optiunea de auto-reinnoire. Ca sa faci asata, apasa pe butonul “Account”, in partea stanga, mergi pana la “View Apple ID”, apasa “Manage”, apoi “Your Membership” si debifeaza casuta “auto-renewal”. Poti face asta si din iTunes, daca folosesti aplicatia de pe PC sau Mac.