Intr-un interviu acordat recent, Jonathan Ive critica filosofia de design a celor de la Motorola. Desi nu a numit compania, directia era clara, criticand faptul ca cei de la Motorola le permit clientilor sa-si faca propriul desgin pentru telefoane, putand sa aleaga dintr-un numar mare de culor si finisari: "Consider ca abdici astfel la responsabilitatea ta de desgineri" a spus Ive.

In replica, COO-ul celor de la Motorola, Rick Osterloh, le-a spus celor de la BBC ca Motorola "alege o abordare exact inversa" fata de Apple, bazandu-se pe credinta ca "utilizatorul final ar trebui sa fie implicat direct in procesul de design al produsului".

Seful Motorola, companie care este sub umbrela Lenovo, a mai spus ca metoda aleasa de Apple este "de a castiga atat de multi bani si sa puna preturi revoltatoare. Nu acesta este viitorul" a mai spus Osterloh.

Concluzia finala a lui Osterloh este impartasita de multi utilizatori: "Un smartphone grozav si o experienta excelenta pe internet pe mobil nu ar trebui sa fie un lux scump. Ar trebui sa fie o varianta simpla pentru toata lumea".

In ciuda faptului ca Apple a mai fost criticata in trecut pentru preturile iPhone-urilor, compania a vandut 74.5 milioane de telefoane in ultimul trimestru din 2014, obtinand un profit record.