Multi oameni credeau ca oprirea tuturor aplicatiilor recent folosite va duce la imbunatatirea duratei de viata a bateriei. Cei de la Apple spun insa ca acest lucru nu este adevarat.

Raspunzandu-i unui client care i-a scris lui Tim Cook daca ar trebui sa opreasca aplicatiile recent folosite si daca asta ii va imbunatati durata de viata a bateriei, Craig Federighi a raspuns cu "Nu si nu", scrie The Guardian.

Raspunsul sefului departamentului software de la Apple desfiinteaza astfel unul dintre cele mai vechi mituri. Odata ce au utilizatorul iese dintr-o aplicatie, aceasta ramane intr-o stare de animatie suspendat si nu consuma bateria. Din contra, bateria este mai solicitata atunci cand o aplicatie este deschisa din nou de la zero, diferenta fiind insa neglijabila.

Singurele metode eficiente pentru a reduce consumul de baterie sunt scaderea luminozitatii ecranului, oprirea notificarilor care nu sunt esentiale si, nu in ultimul rand, activarea modului power-saving din start. In mod normal, se activeaza doar cand bateria scade sub 20% insa poate fi manual activata si cand telefonul este la 100%.