Business Insider / In fiecare an la Worldwide Developers Conference in luna aprilie, cei de la Apple dezvaluie noile functii pe care planuiesc sa le aduca pe iPhone-uri, iPad-uri si MacBook-uri. Anul acesta, la evenimentul care va avea loc intre 8 si 12 iunie, se pare ca trendul va continua.

Mark Gurman de la 9to5Mac sustine ca au aparut deja informatii despre ce urmatorul mare update al celor de la Apple. Gurman are o reputatie excelenta cand vine vorba de produsele Apple. Anul trecut, a publicat capturi cu noua aplicatie de sanatate din iOS 8 inainte ca acesta sa fie lansat.

Iata la ce ne putem astepta de la iOS 9:
Siri va fi supus unui redesign. Gurman spune ca noul format va face ca Siri sa semene mai mult cu versiunea colorata de pe Apple Watch
Asteptati-va la noi wallpaper-uri si teme de culori. iOS 9 va veni cu o schema de culori cu albastru si verde din default
Va fi o atentie mare data securitatii. Nu este surprinzator acest lucru, avand in vedere fiasco-ul din iCloud ce a avut loc in finalul lui 2014. In acelasi timp, Google a tot pus accentul in ultima vreme pe imbunatatirile in materie de securitate aduse Android-ului.
iOS 9 nu va veni cu multe functii noi, dar va fi mai stabil si fluid. Gurman a mai spus ca iOS 9 nu va aduce o schimbare vizuala semnificativa. In schimb, Apple se va concentra pe imbunatatirea stabilitatii si a performantei. Apple va mai incerca sa faca update-ul destul de mic pentru ca toti utilizatorii sa si-l poata instala. Cand iOS 8 a fost lansat in luna octombrie, unii utilizatori de iPhone s-au plans ca nu putea sa instaleze pentru ca cerea prea mult spatiu.