iPhone 6S, camera de doar 8MP?

In ultimii ani, Apple a pornit o traditie in a lansa in luna septembrie urmatorul iPhone si se pare ca acest lucru se va intampla si in 2015. Nu se cunoaste exact daca urmatorul iPhone va fi numit 6S sau 7, deocamdata toate informatiile putand fi incadrate la 'zvonuri'.

Se vorbeste insa foarte mult despre camera urmatorului telefon din serie - conform spuselor lui Jeff Pu, anlist, urmatorul  telefon din serie va avea o camera de doar 8MP, fiind sanse mici ca aceasta sa creasca. Pu nu dezvaluie motivele afirmatiei sale insa a dezvaluit ca Lagran, unul dintre furnizorii mari ai celor de la Apple de lentile pentru camera foto, va avea din nou o scadere a profitului din cauza acestui lucru.

"Pe de alta parte, ne asteptam ca telefoanele high-end sa migreze catre noi specificatii, precum stabilizator optic de imagine si autofocus rapid, ceea ce aduce un beneficiul producatorilor de module mai mult decat furnizorilor de lentile" spune Pu.

Scadere de 30% in vanzarile de iPad-uri in 2015

Analistul Ming-Chi Kuo de la KGI Securities, cel care a prezis ca Apple va anunta 73 de milioane de unitati de iPhone vandute in ultimul trimestru, fiind mai aproape ca oricare analist de numarul real (74.5 milioane). Cand vine insa vorba de iPad-uri, vestile nu sunt bune.

Kuo spune ca Apple va vinde cu 30% mai putine iPad-uri in 2015. Daca acest lucru devine realitate, va fi cel mai mare declin year-on-year din istoria iPad-urilor! Kuo se asteapta ca Apple sa vanda 18 milioane de unitati iPad in prima jumatate a lui 2015 iar Apple se va chinui sa ajunga la 45 de milioane in total in acest an. Anul trecut, Apple a vandut 63.4 milioane de tablete.

Iar acest lucru in ciuda speculatiilor despre Apple iPad Plus/Pro de 12.9 inch.