Apple cere returnarea unor incarcatoare vandute cu computere Mac, iPhone-uri, iPad-uri si iPod-uri. Adaptorii afectati au fost fabricati intre 2003 si 2015 si folosesc priza cu 2 pini, fiind folositi in Europa, Argentina, Australia, Brazilia, Noua Zeelanda si Coreea de Sud. Au fost, de asemenea, inclusi in kit-ul Apple pentru calatorii vandut in Marea Britanie si Statele Unite. Astfel, eroarea a afectat mai intai iPod-ul, lansat initial in 2001, pentru ca apoi sa afecteze si device-urile care au fost lansate ulterior de Apple.

"Incarcatoarele cu 2 pini ale Apple se pot strica si exista riscul unui soc electric daca sunt atinsi. Pentru ca siguranta clientilor este prioritatea noastra numarul 1, Apple le cere clientilor sa nu mai foloseasca adaptorii afectati" a anuntat Apple intr-un comunicat.

Compania a mai spus ca problema nu afecteaza adaptorii folositi in Canada, China, Hong Kong, Japonia, Marea Britanie si SUA. Apple a dezvaluit ca este constienta de 12 incidente care au avut loc din cauza acestei probleme.

Utilizatorii pot identifica usor daca adaptorul trebuie inlocuit.