Pana acum, Apple pare sa fi ignorat segmentul Android pentru cateva din aplicatiile sale. Dar, cel mai probabil, intre Cupertino si Mountain View incepe sa se intrezareasca si un mic razboi rece, dus la nivel de aplicatii. Google a facut in urma cu mult timp primii pasi, oferind nu mai putin de 59 de aplicatii pentru iOS, printre care Chrome, Gmail, Youtube, Maps, sau Calendar. De celalta parte, Apple a stat linistita, oferind o singura aplicatie, “Move to iOS”.

Lucrurile par sa se schimbe. Cel putin asta sugereaza ultimele imagini neoficiale aparute pe net, care arata o versiune timpurie a Apple Music pentru Android. Capturile de ecran au fost facute, se pare, pe un telefon setat pe limba germana. Din cate ne putem da seama, Apple Music pentru Android va permite si integrarea cu muzica deja existenta pe telefon.

Cei care au testat aplicatia spun ca deocamdata incercarile de a asculta muzica prin streaming din iTunes sau iCloud au esuat, din cauza problemelor de conexiune cu serverul. Aplicatia are insa si cateva functii cunoscute, precum Apple Music Connect sau poate accesa serviciul Beats 1 Radio.

Conform Teachaeris, Apple ar fi trimis inca din luna septembrie mai multe invitatii pentru testarea beta a aplicatiei pentru Android. Chiar daca zvonurile si implicit capturile de mai sus se dovedesc neadevarate, analistii spun ca Apple are tot interesul sa-si lanseze aplicatia de muzica si pe Android, avand in vedere faptul ca abonamentul pentru familii se poate potrivi si pentru cazurile in care membrii folosesc atat device-uri iOS, cat si Android.

 

Sursa: Mobilegeeks.de