Apple vrea sa continue sa continue sa domine in razboiul camerelor de pe smartphone-uri, cea de pe iPhone 6 fiind una dintre cele mai apreciate de pe piata. Pentru a imbunatati camera pe urmatoarele telefoane, au achizitionat o companie din Israel numita LinX Computational Imaging.

LinX a creat camere pentru smartphone-uri si tabletele care folosesc o matrice a senzorului speciala si un algoritm pentru a creat imagini de mare calitate care sa rivalizeze cu cele facute cu aparatele DSLR, conform companiei.

Apple a confirmat afacerea, fara sa fie insa mentionata suma de bani platita pentru acest lucru. Cei de la Wall Street Journal scriu ca ar fi in jur de 20 de milioane de dolari.

Apple a investit masiv in Israel in ultimii ani, facand mai multe achizitii si a angajat masiv, cei 700 de angajati din aceasta tara transformand hub-ul de cercetare si dezvoltare in al doilea cel mai mare al companiei.

O alta informatie despre viitorul iPhone este ca acesta ar putea veni cu aluminiu seria 7000, utilizat de obicei la bicicletele folosite in competitiile profesioniste. Acest tip de aluminiu este cu 60% mai puternic decat cel normal.