Se pare că rețeaua 5G nu va putea fi accesată în modul dual SIM, cel puțin la momentul lansării, arată un document intern care a apărut pe Reddit și a fost publicat inițial de MacRumors, publicație care susține că a confirmat autenticitatea sa.

„La utilizarea a două rețele în modul Dual SIM, datele 5G nu sunt suportate pe niciuna dintre frecvențe, iar conexiunea va fi retrogradată la 4G LTE. Dacă utilizatorii folosesc doar eSIM și sunt într-o rețea care suportă 5G, având și un plan de beneficii compatibil, atunci vor putea accesa 5G”, se arată în documentul citat.

Noile modele iPhone au un slot fizic pentru SIM, dar au și posibilitatea utilizării unui eSIM digital. Acest lucru oferă posibilitatea folosirii telefonului în modul dual SIM, ceea ce înseamnă că poți avea două numere de telefon diferite, pe două rețele distincte, într-un singur telefon. Așadar, lipsa conexiunii 5G ar putea fi extrem de dezamăgitoare pentru cei care abia așteptau să treacă la un nivel superior de conectivitate.

Totuși, Apple încearcă să rezolve această problemă și se pare că pregătește un update de software în acest sens care va fi lansat până la finalul anului, potrivit MacRumors. Modelele iPhone 12 și iPhone 12 Pro vor începe să fie livrate din 23 octombrie, deci asta înseamnă că e ceva timp de așteptat până când problema va fi rezolvată. Cât despre iPhone 12 Mini și despre modelul Pro Max, acestea vor fi disponibile puțin mai târziu, odată cu rundele de precomandă care încep pe 6 noiembrie. 

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: