Cei de la 9to5Mac scriu ca Apple va schimba un nou font pentru toate device-urile odata cu iOS 9! Planul actual al celor de la Apple este ca fontul din Apple Watch, San Francisco, sa inlocuiasca Helvetica Neue, cel care a venit odata cu iOS 7 in 2013 is OS X Yosemite anul trecut.

Fontul San Francisco mai usor de citit a aparut prima data pe Apple Watch in septembrie 2014, primul smartwatch al companiei ce a fost lansat luna trecuta. Avand in vedere display-urile mai mici folosite pe versiunile de 38mm si 42mm ale Apple Watch, Apple a ales San Francisco pentru lizibilitate.

Vestea vine cum nu se poate mai bine pentru multi utilizatori de iPhone care s-au plans de alegerea din iOS 7, considerand ca Helvetica Neue nu este atat de lizibil. Conform celor de la 9to5Mac, decizia de a schimba fontul este si pentru a da un refresh sistemului de operare, facand ca iOS si OS X sa nu stagneze.

Instalarea unui nou font nu este atat de simpla pe cat ar parea. Acest lucru cere ca Apple sa modifice usor toate aplicatiile din iOS si OS X pentru ca acestea sa se plieze pe noul font. Cei de la Apple au inceput sa includa noul font pentru aplicatiile si noile versiuni ale sistemului de operare de la sfarsitul lunii martie.

Si dezvoltatorii de aplicatii au inceput sa le redeseneze folosind San Francisco. Totusi, cei de la 9to5Mac mai mentioneaza ca desi Apple a inceput deja procesul de a redesena sistemele de operare pentru a se adapta la tipografia Apple Watch, exista sanse ca Apple sa aleaga sa pastreze Helvetica Neue anul acesta si sa amane sau abandoneze planul cu San Francisco.

Cei de la Apple vor prezenta noile sisteme de operare la WWDC ce va avea loc pe 8 iunie.