Pentru multi consumatori, durata de viata a bateriei este importanta. Desigur, exista si utilizatori care schimba telefonul o data pe an, insa pentru majoritatea ciclul este de 2 ani. Din 8 telefoane testate, LG G Flex a avut cea mai buna prestatie cu bateria de 3.500 mAh, care a suferit un declin de doar 3% in ceea ce priveste performanta dupa 2 ani. Toate telefoanele au fost folosite la setarile din fabrica pentru acest test.

In ceea ce priveste LG G Flex, bateria rezista timp de 8 ore si 40 de minute la inceput, scazand la 8 ore si 23 de minute dupa 2 ani in care a fost folosit. Samsung Galaxy S5, rivalul LG in Coreea, a suferit un declin de 12% la bateria de 2.800 mAh, de la 9 ore si 31 de minute la 8 ore si 22 de minute. Iar iPhone 5S si bateria lui de 1.560 mAh a pierdut 13%, de la 5 ore si 50 de minute la 4 ore si 3 minute.

In cadrul acestui experiment ce a durat 7 luni si a fost efectuat de catre Consumers Council in colaborare cu International Consumer Research and Testing, au fost testate 8 telefoane si 6 tablete ale unor branduri diferite. Testul a simulat 24 de luni de utilizare incarcand telefoanele de 365 de ori, presupunand ca utilizatorii incarca telefoanele o data la doua zile. Ei au incercat sa recreeze scenarii din realitate uitandu-se la clipuri online prin Wi-Fi cu luminozitatea la maxim, au incarcat telefonul cand bateria a scazut la 20% si apoi au repetat procesul.

Echipa apoi a masurat cat dureaza pentru ca bateria sa scada de la 100% la 0%, aplicand diferite conditii de operare cu aceeasi luminozitate pentru fiecare modelul testat.