Android Authority / Telefoanele lansate de catre cei de la Samsung pe 1 martie, Galaxy S6 si S6 Edge, au fost lansate pe 1 martie la Barcelona iar numarul precomenzilor pentru cele 2 telefoane a stabilit un nou record pentru compania din Coreea de Sud. Telefoanele abia au inceput sa ajunga la clienti in mai multe piete din lume. Au aparut si primele probleme insa!

Mai multi clienti ai unor operatori din Statele Unite, Sprint si Verizon, se plang ca functia de auto-rotate a ecranului se blocheaza dupa cateva ore de folosire a telefonului. Dezactivarea setarii, restartarea telefonului sau revenirea la setarile din fabrica nu ar rezolva problema, scriu cei de la Android Authority.

Nu este clar daca este o problema de hardware cu accelometru sau o problema de software astfel incat sistemul nu inregistreaza schimbarea, insa mai multe persoane se plang ca au telefonul blocat in modul portret.

Poti verifica daca telefonul este blocat mergand in in telefon/tastatura, tastand *#0*# si apoi selectand Senzor, si vezi daca coordonata X axis este blocata la -32768.

Cei de la Samsung nu au oferit deocamdata vreun raspuns in privinta acestei probleme si nu au specificat cand va fi rezolvata problema pentru clientii afectati, mai spun cei de la Android Authority. De asemenea, nu se stie daca problema este raspandita sau numarul clientilor afectati.