Fara rezistenta la apa, fara slot pentru card microSD, fara posibilitatea de a inlocui bateria - acestea au fost sacrificiile facute de Samsung pentru a oferi un nou design, de sticla si metal, pentru Galaxy S6. Daca acest pariu a functionat, ramane de vazut.

Cei de la MyFixGuide nu au rezistat si au desfacut flagshipul celor de la Samsung pentru a vedea de aproape componentele. A fost mult mai dificil decat la predecesoarele - a fost necesara incalzirea telefonului timp de 2-3 minute cu un 'pistol' special. Apoi a fost frame-ul din mijloc, prins in surubele, cu circuitul NFC deasupra.

In interior, procesorul Exynos 7420 este aranjat langa placa de baza, acompaniat de RAM si memoria flash si slotul SIM. Cealalta parte a aceluiasi board are NFC-ul, senzorul de puls si de infrarosu. Bateria ocupa cea mai mare parte din spatiul interior si se poate observa ca Samsung nu ar fi putut include o baterie mai mare de 2.550 mAh.

Au existat 'voci' care spuneau ca si Galaxy S6 are o baterie ce poate fi schimbata, in ciuda celor spuse de Samsung la lansare. Desi nu este gresita afirmatia, bateria este securizata intr-un asemenea mod inca este inaccesibila pentru majoritatea userilor. Chiar si dupa scoaterea carcasei, frame-ul din mijloc, cablurile NFC si placa de baza trebuie scoase pentru a avea acces la conexiunile bateriei.

Samsung Galaxy S6 este un telefon foarte bine construit, insa tranzitia necesara pentru noile materiale a necesitat un compromis - astfel se poate spune ca bateria, din aproape toate punctele de vedere, este prinsa la locul ei.