Chiar daca, in ultima vreme, tehnologia face ca dispozitivele pe care le folosim sa fie din ce in ce mai puternice dar si mai mici, bateriile au ramas in urma, marimea si puterea lor neeusind sa tina pasul cu evolutia. Tocmai de aceea, cercetatorii de la Illinois University au creat bateria care este de 1.000 de ori mai puternica decat ce se afla acum pe piata.

Oamenii de stiinta au reusit sa creeze un catod care ajuta la incarcarea rapida, au dezvoltat si un anod care sa se potriveasca si le-au integrat, miscorandu-le, intr-o baterie care poate avea performante superioare. Astfel, teoretic, noua baterie poate fi folosita pentru un telefon de grosimea unei carti de credit si se poate incarca in mai putin de o secunda.

Daca va ajunge sa fie produsa pe scara larga, noua baterie ar putea fi folosita atat in gospodarie, pentru aparate electronice si electrocasnice, dar si in medicina, pentru lasere chrurgicale sau dispozitive cu senzori. Grupul de cercetatori americani este sigur ca noua inventie este un pas inainte de tehnologie.