Din cauza restricțiilor impuse de Statele Unite și a tuturor efectelor generate de acestea, seria P50 ar putea fi lansată abia în luna iunie. Dacă modelele din această serie sunt amânate până la jumătatea anului, ar însemna că e cea mai tardivă lansare din 2017 încoace, de când a fost introdusă pe piață gama P10.

Cauzele întârzierii sunt, cel mai probabil, problemele din lanțul de aprovizionare al Huawei, cauzate de restricțiile impuse de SUA. În 2019, compania a fost plasată pe o „listă neagră” și nu a mai putut avea acces la furnizori care sunt înregistrați oficial în SUA – nici pentru software, nici pentru hardware (inclusiv Google). La exact un an diferență, în 2020, SUA a schimbat legislația exportului, obligând companiile care utilizează tehnologie americană pentru realizarea de procesoare să aplice pentru a obține o licență oficială, dacă vor să realizeze componente pentru Huawei.

Modelul P50 va avea un display plat de 6,1 inci, în vreme ce P50 Pro ar trebui să aibă un ecran curbat waterfall de 6,6 inci. P50 Pro Plus ar putea veni cu un display curbat pe toate laturile și cu o suprafață de 6,8 inci. Toate trei vor avea ecrane AMOLED și, cel mai probabil, o rată de refresh de 120Hz. „Sub capotă” vom vedea un procesor Kirin 9000 de 5 nanometri. Unul dintre zvonurile referitoare la camera foto indică un senzor principal de 50MP, o cameră periscop de 8MP, una telefoto cu zoom 10x și o a doua cameră telefoto de 8MP, cărora li se adaugă un senzor ultra-wide de 40MP.
Telefoanele vor avea propriul sistem de operare al Huawei, HarmonyOS 2.0 și, ca și ultimele versiuni, nu vor veni la pachet cu aplicațiile Google, ci cu propriul ecosistem al companiei – Huawei Mobile Services.

Deși în China aceasta nu e considerată deloc o problemă, rămâne de văzut cum se va raporta piața internațională la încă o gamă Huawei destul de performantă, dar căreia îi lipsesc elemente de software considerate de occidentali aproape indispensabile.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: