Analistul Ming-Chi Kuo, citat de MacRumors, susține că Apple va lansa telefonul pliabil în 2023 și că modelul va avea un display OLED flexibil de 8 inci, furnizat de Samsung. Kuo mai spune și că, pe baza estimărilor sale, e de părere că Apple va vinde între 15 și 20 de milioane de unități – o diferență mare comparativ cu cele 2,8 milioane de telefoane pliabile vândute în 2020 de toate companiile care au lansat astfel de modele – cu 80% din vânzări aparținând Samsung.

„În prezent, poziționarea telefoanelor pliabile este aceea de a integra utilizările smartphone-ului și ale tabletei. Dar credem că telefonul pliabil este doar una dintre aplicațiile practice ale acestui design. Din punctul nostru de vedere, dispozitivele pliabile vor estompa din ce în ce mai mult granițele dintre segmentele de produse – dintre smartphone-uri, tablete și laptopuri. Datorită ecosistemului său consacrat, Apple va fi cel mai mare câștigător în această nouă tendință”, a scris Kuo.

Din păcate, în acest moment nu avem o estimare de preț pentru telefonul pliabil Apple, însă probabil că el va fi unul destul de ridicat – dat fiind și istoricul companiei în acest sens.

O altă întrebare importantă este dacă iPhone-ul pliabil va rula o versiune iOS standard, iPad OS sau un hibrid care să ajute dispozitivul să ofere productivitate maximă. Iar una dintre cele mai mari provocări ale Apple va fi aceea de a găsi cea mai bună modalitate de a proteja ecranul telefonului, întrucât dispozitivele pliabile de astăzi au display-uri destul de fragile și vulnerabile la crăpături. Compania va trebui să dezvolte și un mecanism pentru balama care să mențină puterea și rigiditatea fără să ocupe prea mult spațiu și fără să acumuleze particule de praf.

Cea mai experimentată companie în domeniul telefoanelor pliabile este Samsung, care a lansat deja două generații de dispozitive de acest tip. Dar expertiza Apple în adoptarea și îmbunătățirea noilor tehnologii ar putea să aducă gigantului un succes instantaneu.

Totuși, până în 2023 se pot schimba multe, așadar va trebui să așteptăm câțiva ani ca să vedem cum va arăta acest dispozitiv cu adevărat. 

Sursa foto: Gizmondo/Sam Rutherford