Acum, însă, există un model de smartphone care pune pe primul plan chiar această necesitate a utilizatorilor. Este produs în Finlanda, țara de origine a celebrului Nokia 3310, iar numele lui este Bittium Tough Mobile 2C. Telefonul este unul foarte rezistent, la fel de „dur” la exterior precum în interior, dar care, în același timp, are aspectul unui BlackBerry clasic.

Telefonul rulează Android 9 și propria interfață cu securitate sporită Bittium și vine și cu tehnologia NFC încorporată, ce oferă posibilitatea parolării Yubiko 5.

Cele două sisteme de operare sunt complet izolate unul de celălalt, cu elemente de separare și de securizare extinse pentru toate datele. Mai mult, telefonul are un VPN activ și suport pentru propriul sistem de management al telefonului oferit de Bittium.

Modelul are certificări MIL-STD-810G și IP67, iar asta înseamnă că este rezistent la șocuri și la intemperii. De asemenea, telefonul oferă un mod privacy ce poate fi activat cu o simplă apăsare de buton și care dezactivează Bluetooth, microfonul și camera foto, arată Tech Radar.

Referitor la preț, nu sunt încă disponibile informații de acest tip, dar dacă ținem cont de faptul că Tough Mobile 2 se vinde la un preț de 1.800 de dolari, probabil și noul model va fi destul de scump. 

________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: