De exemplu, îți poți da seama ce scor are bateria ta, în funcție de viteza de încărcare, de eficiență și de felul în care performează în diverse scenarii din viața reală.

Pentru a concretiza acest nou standard, compania a realizat o serie de simulări în laborator, foarte apropiate de situațiile reale în care este utilizat telefonul mobil, pentru a estima felul în care se comportă bateria acestuia.

Reprezentanții DxOMark spun că s-au ocupat de testarea a aproape 100 de parametri pentru mai bine de 150 de ore/dispozitiv, existând trei criterii cheie pe care aceștia le iau în calcul atunci când măsoară scorul bateriei: autonomia: care denotă cât de mult poate funcționa dispozitivul în diverse scenarii de utilizare; încărcarea - cât de mult durează până la o alimentare completă; eficiența - raportul dintre timpii de încărcare și gradul de utilizare,

Compania ia în calcul și existența unei diferențe între nivelul real al bateriei și ceea ce arată producătorul în interfața de utilizare. Astfel, compania a realizat un clasament pentru 17 dispozitive, iar primul loc este ocupat de Samsumg Galaxy M51, cu bateria sa de 7.000 mAh, urmat de Wiko Power U30, cu o baterie de 6.000 mAh. Podiumul a fost completat de Oppo Find X3 Neo, datorită funcționalității de încărcare extrem de rapidă, iar pe locul patru s-a clasat iPhone 12 Pro Max, datorită unei eficiențe ieșite din comun. 

___________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: