Inca o veste mare pentru Apple ce arata succesul urias reprezentat de lansarea iPhone 6 si iPhone 6 Plus - cei de la Kantar Worldpanel ComTech anunta ca, pentru prima data din 2012 incoace, iPhone-urile se vand in numar mai mare decat telefoanele cu Android in Statele Unite! Apple a inregistrat profit record pentru orice companie in ultimul trimestru din 2014.

Succes inregistrat de Apple a afectat alti producatori de telefoane high-end precum Samsung, cei care au inregistrat o scadere semnificativa in ceea ce priveste profitul companiei. Rezultatele dezvaluite de Kantar arata insa ca Apple se descurca foarte bine si in afara Statelor Unite.

iPhone-urile au reprezentat 47.7% din piata piata in ultimul trimestru al anului trecut, in timp ce Android a avut 47.6%. Diferenta este foarte mica, insa comparatia fata de anul 2013 arata saltul impresionant al celor de la Apple - atunci, Android a avut 50.3% din piata, spre deosebire de 43.1% cat a avut Apple.

Per total, iPhone-ul este cel mai bine vandut telefon din Statele Unite, urmat de Samsung Galaxy S5. Sistemul de operare al celor de la Google are rezultate mult mai bune in Europa, dar si acolo sufera un declin - cu 3.8% mai putin fata de anul precedent, avand 66.1% din piata in 2014, in timp ce iOS a crescut cu 6.2%.

China devine si ea o piata importanta pentru Apple - in 2014 s-a inregistrat o crestere de la 19% pana la 21.5%. De asemenea, datele arata ca Apple atrage din ce in ce mai multi oameni care aleg pentru prima data un smartphone. In China, aproape un sfert dintre utilizatorii care si-au cumparat iPhone nu mai avusesera smartphone, o crestere mare fata de 2013 cand au fost 16.5%.