La finalul anului trecut, compania a respins categoric zvonurile referitoare la o eventuală renunțare la business-ul din zona de smartphone-uri, catalogându-le drept „complet false și fără niciun fundament”. Totuși, se pare că lucrurile iau o altă întorsătură.

CEO-ul LG a trimis o notă internă prin care face referire la ideea că va exista o schimbare majoră în divizia de telefoane mobile. Kwon Bong-seok, Chief Executive LG a spus că „indiferent de schimbări (…) numărul de angajați va fi menținut, așa că nu există niciun motiv de îngrijorare”. Acesta a explicat că piața devine din ce în ce mai competitivă și că „e timpul ca LG să gândească la rece”.

Directorul companiei a precizat și că ia în considerare toate măsurile posibile, inclusiv vânzarea diviziei, retragerea totală sau diminuarea operațiunilor pe acest segment.

În ultimii cinci ani, divizia de Mobile a LG a acumulat o pierdere de circa 4,5 miliarde de dolari, în vreme ce alte sectoare de business au raportat rezultate financiare solide.

Potrivit Counterpoint, LG a livrat în trimestrul al treilea din 2020 doar 6,5 milioane de dispozitive, având o cotă de piață globală de doar 2%. Totuși, deși vânzările nu sunt extraordinare, e de apreciat că LG a adus pe piață multe produse inovatoare care au inspirat inclusiv concurența și au ridicat standardele în ceea ce privește dispozitivele mobile.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: