Cei de la BuzzFeed au anuntat ca Facebook testeaza o functie numita "Photo Magic" care va scana galeria foto a telefonului dupa poze cu prietenii tai. Photo Magic va trimite apoi o notificare si iti va da otpiunea de a le trimite poza prin Facebook Messenger.

Aproximativ 9.5 miliarde de fotografii au fost trimise via Facebook Messenger numai luna trecuta iar Photo Magic este modul prin care Facebook vrea sa faca distribuirea pozelor catre prietenii tai mai usoara.

Pentru a face asta, aplicatia de Facebook Messenger va cere permisiunea sa caute in galeria foto poze ce nu au fost urcate pe site si vor folosi tehnologia de recunoastere faciala pentru a-i identifica pe prietenii tai de pe Facebook. In momentul in care Photo Magic descopera o pereche, va trimite notificarea. Photo Magic va permite trimiterea pozei direct din ecranul de notificare, fara sa mai fie nevoie sa deschizi aplicatia de Facebook sau pe cea de Messenger.

Conform BuzzFeed, Photo Magic nu va trimite notificare de fiecare data cand e descoperita o fotografie a unui prieten iar Facebook lucreaza la stabilirea unui echilibru intre utilitate si bombardarea utilizatorilor cu notificare pentru distribuirea pozelor catre prieteni. Photo Magic va avea si posibilitatea opririi oricarei notificari.

Momentan, utilizatorii de Android din Australia incep sa beneficieze de Photo Magic, insa va veni in curand si pe iOS. Pe Android, Photo Magic scaneaza galeria foto de fiecare data cand o noua poza este facuta. Pe iOS, scanarea va avea loc mai rar.