Sony a lansat in luna martie Xperia M4 Aqua, un telefon rezistent la apa si praf cu certificare IP68, iar acum il promoveaza intr-un mod agresiv. 

Site-ul de promovare pentru telefon se numeste "Dirty Phones" si se concentreaza pe cat de murdare pot fi telefoanele! In primul rand, compania are imagini precum cea de mai jos, sustinand ca exista 25.000 de germeni pe inch patrat in medie pe touchscreen-ul telefoanelor.

Conform 'cercetarii', 92% din telefoane au bacterii, in timp ce numai 82% din maini sufera de acest lucru. Iar 16% dintre maini si telefoane au E.coli, o bacterie gasita in fecale!

Cei de la Sony continua si spun ca acesti germeni ajung pe device-uri prin strangeri de mana intre persoane, transpiratie, bani si alte lucruri pe care le atingem in fiecare zi. Exista si solutii - poti folosi un servetel umed pentru curatarea telefonului sau batiste cu alcool. 

Totusi, aceasta metoda nu este suficient de minutioasa iar batistele cu alcool pot dauna ecranului.

Cei de la Sony vin cu solutia - probabil ati ghicit deja. Este vorba de spalarea telefonului, insa pentru asta e nevoie de un telefon rezistent la apa.

Xperia M4 Aqua este rezistent la apa, lucru evident si din denumirea telefonului. Sony ofera pe site si cateva instructiuni pentru spalare pentru ca acest lucru sa fie facut corect si sa nu duca la pierderea garantiei.