HTC a reusit un record in ultimele 6 luni in ceea ce priveste veniturile in luna noiembrie gratie noului telefonul One A9, insa ar putea suferi o lovitura dura dupa ce a pierdut o batalie legala in Germania, ce ar putea costa compania o suma importanta de bani.

HTC va fi nevoita sa nu mai vanda niciun telefon prin intermediul Deutsche Telekom AG.

Se pare ca cei de la HTC au fost dati in judecata pentru incalcarea unui brevet si au pierdut procesul. Acacia Research Group, o companie de licentiere a brevetelor din Texas, a obtinut interdictia impotriva telefoanelor HTC vandute prin T-Mobile in Germania. Brevetul in cauza are legatura cu tehnologia de codare vocala.

Interdictia va incepe de la sfarsitul acestei luni astfel incat telefoanele HTC sunt disponibile, momentan, prin Deutsche Telekom. Cei de la HTC cauta o solutie pentru a evita pierderi uriase.

Deutsche Telekom este o companie germana de telecomunicatii ce detine multi operatori in lume si are guvernul Germaniei ca principal actionar. Daca HTC nu reuseste sa rezolve problema (sa plateasca daune pentru brevet), exista sanse mari ca Acacia sa ceara aceeasi decizie si in cazul operatorilor legati de Deutsche Telekom ceea ce ar reprezenta o lovitura uriasa pentru HTC.