Sesiunea ATAP a celor de la Google la editia din acest an a I/O a adus noi tehnologii fantastice precum un micro Radar, Project Vault SD card si multe altele.

Insa prezentarea despre care se vorbeste cel mai mult este Project Ara, primul telefon modular din lume. Project Ara a mai fost prezentat in trecut, insa a fost prima data cand a fost aratata varianta functionala! Rafa Camargo, inginer de la Google, a aratat cum sunt atasate modulele la telefon si apoi a facut si o poza tuturor celor din audienta (ultimele 7 minute din clip).

Pentru cei care nu sunt familiarizaticu Ara, este un smartphone construit de catre utilizator. Nu poti customiza doar versiunea finala, ci si procesorul, camera, memoria RAM si multe alte componente. Astfel, poti sa cumperi componentele care sunt cele mai importante pentru tine.

Iar cea mai interesanta parte este ca nu trebuie sa cumperi un nou telefon, ci doar componente. Daca una dintre ele devine prea lenta sau se strica, poti sa o inlocuiesti fara sa trebuiasca sa cumperi un nou telefon.