Samsung Omnia M (GT-I8350), prezentat in urma cu aproape trei luni, este anuntat in premiera la Phones 4u in Marea Britanie. Smartphone-ul are un display Super AMOLED de 4 inch cu rezolutia de 480 x 800 pixeli. Aparatul are o greutate de 119 grame si dimeniuni de 121,6 x 64,1 x 10,5 mm.

Smartphone-ul are o camera cu o rezolutie de 5 megapixeli cu autofocalizare si blit. Omnia M are si o camera frontala VGA pentru apeluri video. Ambele camere pot face inregistrari video MPEG4 si WMV la 30 de cadre pe secunda.

Omnia M este cel mai recent telefon Samsung cu Windows Phone 7.5 Mango. Telefonul mai dispune si de o serie de aplicatii precum Samsung ChatON, Contact Sync, Smart DJ, Photo Studio, Xbox Live etc. Gadgetul are o baterie Li-ion cu capacitatea de 1,500 mAh.

Telefonul este echipat cu un procesor cu frecventa de 1 GHz, o memorie RAM de 384 MB si un spatiu de stocare de 4/8 GB, ce poate fi extins gratuit cu pana la 7 GB prin SkyDrive. Terminalul are conectivitate 3G (HSDPA 7,2 Mbps), Wi-Fi (802.11 b/g/n), Bluetooth 2.1, A-GPS, microUSB 2.0, radio FM cu RDS si jack audio de 3,5 mm.

"Din ce in ce mai multi consumatori apeleaza la telefoanele personalizate in momente importante din vietilor lor. Acestia cauta telefoane care sa combine personalizarea stilului si abilitatea de a impartasi orice tip de continut pe retelele sociale aflate in continua crestere", a declarat JK Shin, Presedinte al Diviziei IT & Comunicatii Mobile in cadrul companiei Samsung Electronics. "Omnia M raspunde acestor nevoi prin intermediul performantelor si optiunilor oferite de Windows Phone si serviciile Samsung", a mai adaugat Shin.

Smartphone-ul va fi disponibil pentru inceput in Marea Britanie pentru un pret de 370,64 euro (289,95 lire sterline), incepand cu data de 1 august. Omnia M este oferit gratuit pentru un abonament de 26 euro pe luna (20,5 lire sterline).

Sarah Hazelwook de la Phones 4u prezinta un review video al celui mai recent smartphone Samsung cu sistem de operare Windows:

http://youtu.be/BwN-gaDmqj0