Batalia ecranelor cu rezolutie incredibila continua. Sharp a lansat un ecran de 4.1 inch IZGO LCD care are o rezolutie de 2.560 x 1.600 pixeli, ceea ce se ”traduce” in 736 pixeli-pe-inch (ppi)
 
Ca sa intelegem ce inseamna asta, trebuie sa ne uitam la cele mai performante telefoane de pe piata cu ecrane de dimensiuni similare. Noul iPhone 6 Plus are o rezolutie de 1.980 x 1.080 si o densitate a pixelilor de 401 ppi. Cel mai performant din acest punct de vedere este un Samsung Galaxy S5 care poate ajunge la 577 ppi - tot destul de mult sub ceea ce propune Sharp.
 
Pe de alta parte, trebuie spus ca ochiul uman poate distinge doar pana la aproximativ 500 ppi.
 
Conform celor de la Sharp, noul ecran are aceeasi densitate a pixelilor ca un ecran de tip 4K. Compania japoneza a ajuns la aceasta performanta dupa ce a reusit sa reduca dimensiunea unui pixel pana la 11,5 micrometri (microni), 0,0115 milimetri, adica aproximativ o zecime din grosimea unui fir de par uman, de exemplu!
 
Sharp va trimite anul viitor exemplare din acest nou ecran catre producatorii de telefoane mobile si spera ca productia in masa sa inceapa in 2016.