Inca de la aparitia primului smartphone, marea problema a acestora a fost reprezentata de baterie. Majoritatea telefoanelor de top rezista 1-2 zile iar acest lucru nu pare sa se rezolve foarte curand.

Producatorii aleg sa sacrifice performanta la acest capitol in favoarea unui telefon mai subtire iar utilizatorii s-au obisnuit deja sa fie nevoiti sa isi puna telefonul la incarcat noptea.

Ei bine, exista un nou mod prin care acest lucru poate fi rezolvat - telefonul se poate incarca de la 0% la 100% in doar 1 minut! Astfel, chiar daca bateria este epuizata dupa o zi, ajungi din nou la 100% in scurt timp! Cei de la CNN au testat device-ul.

Pentru a realiza asta este nevoie de o baterie speciala in telefon, sa fie facute gauri prin carcasa direct in baterie, sa fie pusi conectori de cupru in acele gauri si sa ai un incarcator specializat de 200 wati.

Israelienii de la StoreDot au creat un sistem care poate incarca telefonul de 200 de ori mai rapid decat se poate in acest moment. In laboratoarele lor, StoreDot au creat noi molecule care permit ca bateriile pe lithiu sa fie incarcate rapid. Alaturi de o unitate speciala, poti incarca telefonul in 6 minute, un minut sau chiar si in 30 de secunde, in functie de modelul folosit.

Versiunea care incarca telefonul in 6 minute, numita 'x20' pentru ca incarca telefonul de 20 de ori mai rapid decat orice alt mod existent, este si cel mai usor de implementat pentru ca vine cu un incarcator de dimensiuni mai mici. Pentru o incarcare si mai rapida, este necesara o conexiune directa cu bateria si un incarcator de dimensiuni mari.