Două surse direct implicate în subiect au declarat pentru Reuters că Huawei a intrat în discuții pentru a vinde mărcile sale premium de smartphone-uri: Huawei P și Huawei Mate.

Negocierile, care sunt încă în faza incipientă și se desfășoară de luni de zile, au loc între Huawei și un consorțiu de investitori și distribuitori sprijinit de guvernul Shanghai.

Huawei a început să exploreze ideea de a vinde cele mai iubite mărci de smartphone-uri în septembrie, deși nu este stabilită încă valoarea acestora.

Potrivit surselor, Huawei încă speră să continue să producă chipset-uri Kirin de ultimă generație pentru dispozitive, însă restricțiile comerciale existente în SUA limitează sever opțiunile companiei.

Reprezentanții companiei au precizat că știu deja că circulă zvonuri nefondate cu privire la posibila vânzare a mărcilor lor emblematice de smartphone-uri, dar că ele nu sunt justificate și că Huawei nu are un astfel de plan.

Vom vedea ce se va întâmpla în administrația Biden, dacă vor fi ridicate restricțiile și dacă Huawei va vinde, până la urmă, brandurile de telefoane.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: