Ce faci atunci cand noul tau iPhone 5s are o problema serioasa? Poti incerca solutiile simple, poti astepta sa iasa un patch, sau poti sa-l schimbi la reprezentanta Apple, in speranta ca urmatorul aparat va fi ok. Am scris deja despre cum rezolvi cele mai des intalnite probleme ale iPhone 5s si iOS 7. Acum e timpul sa ne ocupam de probleme serioase.

TELEFONUL SE SUPRAINCALZESTE

Nu se intampla prea des, dar exista cateva plangeri pe tema asta. iPhone 5s se incinge, iar nivelul bateriei scade vazand cu ochii. Au existat cazuri rare in care de vina a fost chiar aparatul, insa, in majoritatea situatiilor, problema e cauzata de iOS 7 sau de o anumita aplicatie. Daca ai patit asta, restarteaza telefonul si fii atent in ce situatie se incalzeste. Ar putea fi o aplicatie defecta. Sau instaleaza System Activity Monitor. Eventual, poti reseta telefonul, nu inainte de a face un backup. Daca problema persista, schimba telefonul.

MICROFONUL NU FUNCTIONEAZA

Multi utilizatori s-au plans ca microfonul nu functioneaza corect in anumite situatii. Din fericire, problema e usor de rezolvat. Intai asigura-te ca ai indepartat folia protectoare cu care telefonul a venit in cutie. Vezi daca telefonul ii permite aplicatiei respective sa foloseasca microfonul (Setari > Confidentialitate > Microfon). Incearca sa opresi functia de atenuare a zgomotelor (Setari > General > Accesibilitate). In ultima instanta, apeleaza la o reprezentanta Apple. Ar putea fi o problema de hardware.

Sursa foto: Gizmodo

ECRANUL ALBASTRU (Blue Screen of Death)

Nu au trecut multi ani de cand am scapat de temutul Blue Screen of Death. BSOD-ul parea mort si ingropat, dar asemenea unui zombie, a inceput sa bantuie acum prin iPhone-urile 5s, conform DigitalTrends. Multi oameni au inceput sa se planga de acest bug. Se pare ca ecranul albastru apare doar in anumite cazuri, cand folosesti iWork (Pages, Keynote sau Numbers). Daca editezi un document si apoi apesi butonul Home e posibil sa te trezesti cu ecranul albastru. In unele cazuri, bug-ul poate cauza si un blocaj la restart. Se pare ca totul s-ar datora incompatibilitatii dintre procesorul pe 64 de biti si aplicatiile pe 32 pe biti.

Ca sa nu micsorezi cat mai mult riscul aparitiei ecranului albastru, salveaza intotdeanua documentele inainte sa apesi butonul Home. Dezactiveaza sincronizarea cu iCloud pentru iWork (Setari > iCloud > Documete & Date). Incearca sa folosesti aplicatile deja actualizate pentru iOS 7. Si ai putina rabdare. Cel mai probabil, update-ul 7.0.3 va rezolva aceasta problema

Sursa foto: Gizmodo

SENZORI DEREGLATI

Problemele cu care se confunta foarte multi utilizatori de iOS 7 arata ca ultimul sistem de operare scos de Apple nu e chiar gata sa respecte promisiunile companiei din Cupertino. Senzorii iPhone 5s nu sunt calibrati cum trebuie. Insa nu toata lumea vede aceleasi abateri ale accelerometrului, busolei si giroscopului. Deocamdata, singurele solutii sunt ori sa astepti ca Apple sa faca un update, ori sa incerci sa iti schimbi telefonul. Unii au incercat a doua varianta, fara ca problema sa dispara.

SUNETE CIUDATE SI BUTOANE CU PROBLEME

O alta nemultumire a utilizatorilor iPhone 5s se leaga de faptul ca butonul Home se aude ciudat cand il apesi. Iar butonul Power se cam misca daca zgaltai telefonul. Un alt zornait mai ciudat pare sa provina de la baterie. Zgomotele nu sunt insa atat de suparatoare. Dar cei cu urechi sensibile pot incerca sa schimbe telefonul cu unul mai “silentios”

AUTENTIFICAREA CU AMPRENTA NU FUNCTIONEAZA IN iTUNES

Vestea buna e ca s-a rezolvat. iPhone 5s nu te lasa sa autorizezi o tranzactie in iTunes prin intermediul senzorului cu amprenta Touch ID. Daca ai patit asa, trebuie doar sa faci update (Setari – General – Actualizare Software). Apple a rezolvat totul chiar de la patch-ul 7.0.1.